+38 (067) 954-75-22
cf.uafree@gmail.com

Извештај за 24.06.2022 година. 123 ден на војната (официјална верзија).

Како прво, фабриката бјрактар ​​наскоро ќе работи кај нас, бидејќи Украинците се страшни.

Второ, влегоа 300 гривни (приватна банка - 100; монобанк - 200) + 15 долари пејпал. . Трошоците изнесуваа 16 гривни - дополнителни резервни делови за поправка на брзи млазни ловци (тие ја платија работата на самите мајстори). Салдото за денес е минус 524 гривни (така што моравме да придонесеме со нашите лични средства бидејќи брзата помош мораше да замине без да чека донации) + 7 btc + 701$ + 0,0 евра + 15 eth (ова е нашата резерва, но поради значителна пад на девизниот курс, досега не разменуваме). Од почетокот се собрани вкупно 0 гривни + 0.932 btc + 760 $ + 132 евра + 1 eth. Потрошени се вкупно 8011 гривни.

Трето, поправавме амбулантно возило од млазен артилерија, поради недостаток на средства и недостаток на резервни делови (побарав да се фотографирам со брзата помош и војската - ценете ги којотите на овие пазарџии). Јарослава Братус за кратко време пронашле комплет метални фиксатори, а во воената болница на војникот му извршиле уште една итна операција - отворени и затворени скршеници на екстремитетите со фузија. Операцијата беше успешна. Виолета Бородина и предаде 30 турникети на единицата Пологив која изведува борбени задачи во насока Орихив. Алиона Хавриленко им предадовме средства за хигиена на возрасни, антисептици и завои на принудно раселените лица, а товар со храна и лекови, кои помогнавме да се соберат, пристигна во окупираниот Токмак и заедницата.

И секако донирањето и повторното објавување ќе ни овозможи да не запреме.

Преведете »